Sananjuuren kirjailijat

Alla kirjailijat, joiden teoksia Sananjuuri on julkaissut.

maaliskuu_23__2013-6

Arto Juurakko

Arto Juurakko on koulutukseltaan filosofian maisteri.

Hän on työskennellyt pitkään monissa erilaisissa kulttuurialan tehtävissä; kulttuurijohtajana,
opettajana ja kirjailijana, ja toimii nykyisin Lakeudenportin kansalaisopiston rehtorina.
Tmi Sananjuuren Arto Juurakko perusti vuonna 2012.

[read_more id=”2″ more=”Lue lisää” less=”Lue vähemmän”]

JULKAISUT

Runoja Etelä-Pohjanmaan murteella

Söpölääselle (Sananjuuri 2020)Me täs (Sananjuuri 2017)
Syränkäpykyläs (Sananjuuri 2015)
Syränvalakia (Sananjuuri 2014).
Moon sun (Sananjuuri 2013).
Rakkahan kans (Minerva 2012).
Eläämellistä rakkautta (Minerva 2011). Valokuvia ja runoja. Kuvat Benjam Pöntinen.
Lemmenleimahruksia (Minerva 2010).
Ryppyjä rakkaures (Minerva 2009).
Rakkauren kipunoota pohojalaasittain (Minerva 2008).
Yhyres kaharen – parisuhtehen patolokiaa (Pilot 2007).

Historiikit

Janne ja Vode: Kaksi taiteilijaa ajassa (Alavuden kaupunki 2022, yhdessä Leena Passin kanssa)

Kotiseutukeräilijä Kauko Välimäen aarteita (Sananjuuri 2019)

Töysän historia II (Alavuden kaupunki 2015)
Lakeudenportin kansalaisopisto 50 vuotta (Alavuden kaupunki 2014)
Yritä eres (2012). Uusyrityskeskus Neuvoa-antava 20 vuotta.
Kulttuuria 100 vuotta (2011). Kädentaitojen koulutuksesta kulttuurialan toisen asteen ja korkea-asteen koulutukseksi. (SeAMK 2011)
Golfia Ruuhikoskella – Etelä-Pohjanmaan Golf ry 25 vuotta (2011).
Eskoo – sosiaalihuollon erityispalveluja 45 vuotta (2009).
Patruunatehtaan räjähdys – historiaa ja muistikuvia (Edita 2006). Lapuan patruunatehtaan räjähdysonnettomuuden muistokirja.

Oppikirjat

Kulttuurista liiketoimintaa –oppikirja. (Sananjuuri 2012, yhdessä Juhani Kauhasen ja Ulla Öhagen kanssa)
Yleisötapahtuman suunnittelu ja toteutus – oppikirja (WSOY 2002) yhdessä Juhani ja Ville Kauhasen kanssa.

Näytelmät

Silta 2017. Suomen 100-vuotisjuhlanäytelmä Alavudella.
Kustaa Tiitu 2013. Näytelmä Lapualaisesta valtiomiehestä, Lapuan liikkeen perustajasta ja talonpojasta. Ohjaus Johanna Kovanen. Tuotanto Teatteri Lapua.
Kuula 2013. Säveltäjä Toivo Kuulan elämästä kertova näytelmä, joka esitettiin Alavudella säveltäjän syntymän 130-vuotisjuhlavuotena. Ohjaus Arto Juurakko. Teatteriryhmä Pelemuuttajat.
Aavesaundi 2010. Lastennäytelmä yhteistyössä ohjaaja Laura Kivimäen kanssa.
Maan hinta 2008. Musiikkinäytelmä Suomen sodan 200-vuotisjuhlille Alavudella. Ohjaus Arto Juurakko. Musiikin näytelmään sävelsi akateemikko Jorma Panula. Teatteriryhmä Pelemuuttajat.

Sanoitukset

Ranttalimaan juhlat 2005. Lastenlauluja Kirpana-orkesterille.
[/read_more]

Teija A

Teija Ahtiainen

Teija Ahtiainen on alavutelainen kirjailija. Hän on koulutukseltaan KTM, BBA ja yo-merkonomi. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt runokirja ”Tähdenlentoja” (Mediapinta 2011) ja ”Tie itseen – lähde matkalle sisäisen viisautesi lähteille” (Omakustanne 2004).

landscape3

Juhani Kauhanen

Juhani Kauhanen on kauppatieteiden maisteri, tietokirjailija, tutkija ja luennoitsija useissa korkeakouluissa. Hän on hankkinut laajan kokemuksen erityisesti henkilöstövoimavarojen johtamisen alueelta teollisuudessa ja palvelualoilla keski- ja ylimmän johdon tehtävissä. Juhani on kirjoittanut yksin tai yhdessä muiden kanssa kaikkiaan yksitoista eri kirjaa. Hänen tunnetuin kirjansa on Henkilöstövoimavarojen johtaminen.

TarjaL

Tarja Lindholm

Tarja Lindholm on ähtäriläinen geriatrian erikoislääkäri ja työskentelee muistisairauksien hoitoon keskittyvällä poliklinikalla. Nuoruuden harrastukset, pienten tarinoiden ja runojen kirjoittaminen sekä valokuvaaminen, virisivät uudelleen 2010-luvulla.

Esikoisteos ”Aamun sarastaessa” on koskettava kuvaus tyttären kokemuksista äitinsä omaishoitajana. Runollisten tekstien tunnelmia heijastelevat luontokuvat kuljettavat lukijaa läpi synkkyyden kohti aamun sarastusta. 

Anita

Anita Malkamäki

Anita Malkamäki on koulutukseltaan lastentarhanopettaja. Hän on työskennellyt pitkään Seinäjoella päiväkodissa. Unelmien risteyksessä on Anita Malkamäen esikoisrunokokoelma. Nuorena tyttönä alkanut harrastus toi vuosina 1970 ja 1980 voitot Kyösti Vilkuna – Seuran kirjoituskilpailujen runosarjassa. Menestystä on tullut myöhemminkin, viimeksi Kauhavan puukkorunokisan kunniamaininta 2014 ja ensimmäinen sija 2015. Anitan tekstejä on mukana monissa kokoomateoksissa 1970-luvulta alkaen.

Susanna_netti-1

Susanna Shearman

Susanna Oversteyns (ent.Shearman) on Britanniasta, Walesin yliopistosta elokuvataiteen kandidaatiksi valmistunut lapualainen kulttuurityömyyrä. Aikaisemmin vuosia vapaana toimittajana työskennellyt Shearman toimii nykyään kulttuuripäällikkönä Lapualla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anne Syrjälä

Anne Syrjälä on kieltenopettaja Seinäjoelta. Sydänpuu on hänen esikoisrunokokoelmansa. Runojen lomassa on kuvia kuvataiteilija Maya Syrjälän maalauksista. Ne ovat osa teoskokoelmaa, joka on saanut alkuinspiraationsa kirjan runoista ja vastavuoroisesti inspiroinut kirjoittajaa.

enni

Enni Yli-Hynnilä

Enni Yli-Hynnilä on kotoisin kuortanelaiselta maatilalta ja asuu nykyään Vaasassa. Enni sai ensimmäisen palkinnon Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n Eteläpohjalaisuus/pohjalaisuus nyt! -kirjoituskilpailussa vuonna 2016. Esikoisteoksena ilmestyi vuonna 2012 ”Taireteos: Runoja Pohojammaalta”.

portrait5

Ulla Öhage

Ulla Öhage on siirtynyt kirjanpidon maailmasta kulttuurin pariin. Matka vei yli neljä vuosikymmentä sisältäen laskentatoimen merkonomin koulutuksen ja KLT sekä JET-tutkinnon. Liki kolmenkymmenen vuoden työskentely tilitoimiston asiakasyrityksien parissa on ollut opettavainen rajapinta ymmärtää kulttuuritoimijan haasteet yrittäjänä ja kirjanpitovelvollisena. Kirjoittamisen lisäksi Ulla pyörittää kulttuuriklubia muusikkomiehensä kanssa sekä pitää kirjanpidon kursseja.