Bittner Jobst: Hiljaisuuden muurin murtaminen

28,90  sis. ALV

Kuvaus

Hiljaisuuden muuri koskee meitä enemmän kuin voisimme kuvitella. Törmäämme siihen joka käänteessä, olipa kyseessä sitten henkilökohtainen elämämme, perheemme, seurakuntamme, kaupunkimme tai kansakuntamme. Usein vaikeneminen on syynä kokemaamme sisäiseen kylmyyteen, yksinäisyyteen ja eksyksissä olemisen tunteeseen. Kun muuri murretaan, kykenemme ottamaan vastaan Jumalan siunauksia ja saamme voiman muuttaa ympäristöämme Hänen rakkaudellaan.

Jokaisella kansakunnalla on omat taakkansa ja traumansa, jotka siirtyvät sukupolvilta toiselle. Hiljaisuuden muuri estää sovituksen ja parantumisen.

Saksalainen pastori, teologi ja aktivisti Jobst Bittner kirjoittaa aiheesta oman maansa historian valossa. Hitler ja holokausti toivat Saksaan hengellisen pimeyden. Tapahtumista vaikeneminen sulki kokonaisia sukupolvia hiljaisuuden muurin taakse. Tänä päivänä Saksa on siunattu, ”ansaitsemattoman armon” maa. Hiljaisuuden muuri on murrettu Saksassa ja niin voi tapahtua myös meillä Suomessa.

Sekoittamalla kiehtovalla tavalla historiaa, teologiaa ja psykologiaa Jobst Bittner tarjoaa rohkean ja terävän näkökulman hiljaisuuden muuriin. Hän osoittaa esimerkein, kuinka menneisyyden painolastista voi päästä vapaaksi. Kirja on voimakas kannanotto ja hengellinen opas, joka auttaa meitä saamaan arvovaltamme takaisin. Niin tapahtuu, kun kitkemme tuhoisan taipumuksemme peitellä menneisyyttä. Kirja rohkaisee tutkimaan sukujemme historiaa, löytämään uudelleen uskomme juutalaiset juuret ja lähtemään liikkeelle asioiden muuttamiseksi. Kun muuri on murrettu, aito parantuminen ja muutos voi alkaa.

Jobst Bittner on TOS Ministries -palvelujärjestön perustaja Tübingenistä, Saksasta. Hän aloitti Elämän marssi -toiminnan (March of Life), joka on vuoteen 2018 mennessä levinnyt 20 kansakuntaan ja yli 350 kaupunkiin ja on maailman suurin holokaustin muistotapahtuma. Uraauurtavan palvelutyönsä lisäksi Jobst Bittner kiertää konferenssipuhujana kaikilla mantereilla.

TV7 Kustannus 2018

KL 22

ISBN 9789525865561