Hasselblatt, Helena: Näyttämölle! Teatteri-ilmaisun perusteet I, oppilaan harjoituskirja

Osastot: ,

49,50 

Kuvaus

Näyttämölle! -kirjasarja teatteritaiteen perusopetuksen tueksi.

Näyttämölle! -kirjasarjan on kirjoittanut ja suunnitellut Helena Hasselblatt Potkua teatterin tekemiseen -hankkeessa, joka on Opetushallituksen tukema hanke.

Kirjasarja on teatteritaiteen perusopetuksen tueksi luotua materiaalia, joka sisältää hauskoja innovatiivisia oppitunteja. Oppitunnit on jaettu teemoihin ja teeman mukaisiin harjoitteisiin. Kirjan harjoitteiden kautta oppilaat tutkivat omaa ilmaisua näyttämötaiteen näkökulmasta.

 

Näyttämölle! teatteri-ilmaisun perusteet I oppilaan harjoituskirja on suunniteltu oppilaalle iloksi ja hyödyksi. Teatteri-ilmaisun perusteet I kurssin materiaali on suunnattu aloittavalle teatteriryhmälle. Harjoituskirjasta löytyy hauskoja kirjoitus- ja väritystehtävät. Sieltä löytyy ajatuksia oppilaan omille ajatuksille ja tunteille. Sieltä löytyvät tunnilla käytettävät dialogi-harjoitukset. Kirjaan voi tehdä päiväkirjamerkintöjä ja kerrata tunnilla opittuja asioita. Jokainen oppilas voi ideoida, kirjoittaa, piirtää tai värittää kirjan sivuja tehdä kirjata oman näköisen. Oppilaan harjoituskirja noudattaa opettajan oppaan oppituntimateriaaleja. Jokaisella oppitunnilla on oma teema ja teeman mukaiset harjoitteet. Kirja tukee oppitunnin harjoittelua tarjoamalla materiaalit oppilaalle tunnille käyttöön. Kirjan harjoitteiden kautta oppilaat tutkivat omaa ilmaisua näyttämötaiteen näkökulmasta. Oppitunnin lopussa oppilaat esittävät toisille oppilaille miniesityksen, jossa harjoitellaan tunnilla opittuja asioita. Katsojat harjoittelevat palautteen antamista, joka on osa oppimista. Jokaisen oppitunnin jälkeen löytyy myös itsearviointia. Kirjan lopusta liitteistä löytyy hyödyllisiä lomakkeita, kuten roolilomake, näyttämötyöskentelyn arviointilomake, puvutuslomake ja miniesityksen ohjeet.

Nidottu, 2019, Suomi

ISBN 9789527341018