Koipijärvi Erkki: Tahdon – omaishoitajuutta rakkaudesta

29,00 

Kuvaus

Ojaluomat viettävät eläkepäiviään omakotitalossaan, Huuhkan pikkukaupungissa. Onerva-vaimo on vammautunut kaksikymmentäkaksi vuotta sitten, 54-vuotiaana, epäonnistuneessa aivoleikkauksessa. Aviomies, Otto, on vaimonsa ympärivuorokautinen omaishoitaja. Pariskunnan elämän arvot ja arvostukset periytyvät sota-ajan lapsuudesta ja sen toisinaan karuistakin oloista. Arki rajautuu olosuhteiden pakosta pääosin kotiin ja päivittäiseen selviytymiseen. Oton henkireikä on kirjoittaminen. Hän seuraa aktiivisesti kotimaan ja maailman tapahtumia ottaen kantaa asiaan kuin asiaan. Ojaluomat sukkuloivat menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden rajapinnoilla. Yhteys etäällä asuviin lapsiin ja heidän perheisiinsä on kiinteä. Ilot ja surut ovat yhteisiä.

TAHDON, omaishoitajuutta rakkaudesta-kirja on tositapahtumiin perustuva romaani. Kirjan kuvat kertovat oman tarinansa tekstin rinnalla. Kirja antaa perspektiiviä omaishoitajuudesta niin päätöksentekijöille kuin tavalliselle kansalaisillekin. Lukija voi ammentaa tarinasta vertaistukea ja toivoa.

Erkki Evert Koipijärvi (synt. 1937 Lempäälässä) on palkittu metsätalouden lähihistoriaa kuvaavasta kirjallisesta työstä Suomen Metsäyhdistyksen hopeisella ansiomerkillä. Hän asuu Mänttä-Vilppulassa.